Leuke verhalen en kloppende recepten, daarom ben ik fan van Kokkie Slomo ! Kijk eens op zijn site (en kook er vooral iets van) en je snapt waarom!
Nodig voor de boemboe:
- 1/2 blok tahoe van de toko, meer mag ook
- 300 – 350 gram sperziebonen, afgehaald
- 80 gram sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel sambal oelek
- 1/2 theelepel koenjit
- 1 theelepel ketoembar
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel trassi
- 1/4 theelepel zout
Verder heb je nog nodig:
- 1 eetlepel gezeefde tomaten
- santen, 80 gram kokoscrème (van een blok) opgelost in 400 milliliter kokend water
- 3 eetlepels pindakaas met stukjes noot
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 sereh stengel
- gebakken uitjes
Doen:
- Breng een pan met water aan de kook, doe de boontjes erbij (geen zout toevoegen) en kook ze vervolgens 10 minuten. De boontjes in een vergiet doen en afspoelen met koud water.
- Nu maak je de boemboe, doe alle ingrediënten die nodig zijn voor de boemboe in de keukenmachine en maal dit tot een fijne pasta.
- Snijd de tahoe in blokjes (dobbelsteenformaat) en frituur ze lichtbruin in een pan met wat olie. Laat ze uitlekken in een vergiet met keukenpapier.
- Fruit de boemboe en de sereh stengel op niet al te hoog vuur gedurende twee minuten.
- Doe de de santen, pindakaas, ketjap en gezeefde tomaten erbij. Breng het aan de kook terwijl je blijft roeren en voeg dan de tahoe en boontjes toe.
- Het vuur mag laag, geen deksel op de pan en laat het zo nog een minuut of 10 staan, of, net zolang totdat jij vindt dat de boontjes de juiste bite hebben. Het is de bedoeling dat de saus indikt.
- Proef even of je er nog wat zout aan toe wil voegen.
Tips:
- Lekker met gestoofd rundvlees op Oosterse wijze.
Advertenties