Spaghetti carbonara

I love it, I love it, I love it….

Echt, dit is mijn lievelingseten op het moment. Een beetje oppassen dat ik het niet elke week eet want dan wordt het weer zo gewoontjes. Vele versies van de spaghetti carbonara maar dit is hoe ik hem zelf het liefste eet. In eerste instantie gebruikte ik altijd Parmezaanse kaas maar de versie met pecorino is vele malen lekkerder (nou ja, dat vind ik dus). Het gevaar van dit gerecht zit in de laatste fase, wanneer je het eimengsel mengt met de pasta. Zet je de pasta terug op het vuur en voeg je het mengsel toe dan heb je grote kans dat je spaghetti met roerei krijgt. Het is de bedoeling dat de hitte van de pasta het eimengsel net genoeg warmte geeft waardoor er een romige saus ontstaat, dus vuur uit! Zorg ook dat iedereen alvast aan tafel zit (en dat ze deze ook nog even voor je hebben gedekt :-)) want opwarmen geeft niet het beste resultaat.

Spaghetti carbonara

Nodig voor 4 personen:

  • 400 gram spaghetti
  • 250 gram pancetta of ontbijtspek
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 4 eieren
  • 160 gram pecorino, geraspt 
  • 100 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels peterselie, fijn gesneden
  • peper

Doen:

  • Bak het spek op laag vuur uit met een teentje geperste knoflook tot het krokant is.
  • Kook de spaghetti zoals aangegeven staat op de verpakking.
  • Ondertussen meng je de eieren met de slagroom, driekwart van de pecorino en wat peper en hak je het spek in wat kleinere stukjes.
  • Giet de spaghetti af, doe het direct terug in de pan, voeg het eiermengsel toe en roer het geheel goed door.
  • Voeg het spek toe en roer nogmaals door.
  • Serveer de spaghetti direct op voorverwarmde borden en bestrooi met de overgebleven peterselie en pecorino.

Pecorino is een harde Italiaanse schapenkaas. .

Pancetta is Italiaans spek afkomstig van de varkensbuik dat ongeveer gedurende 3 maanden aan de lucht gedroogd is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s