Hartige taart met paddenstoelen

Bij herfst denk ik aan paddenstoelen, eigenlijk vooral aan het eten van paddenstoelen :-). Hier zitten ze verstopt in een hartige taart, eet smakelijk!

Hartige taart met paddenstoelen, spek en geitenkaas

Nodig:

  • 5 tot 6 plakjes deeg voor hartige taart (Koopmans)
  • 250 gram ricotta
  • 4 eieren
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 uien, in blokjes gesneden
  • 400 gram paddenstoelen, in plakjes
  • 1 takje tijm, blaadjes eraf gerist
  • 100 gram harde geitenkaas, geraspt
  • 150 gram ontbijtspek in plakjes, uitgebakken
  • olijfolie
  • zout en peper

Doen:

  • Haal de plakjes deeg uit de vriezer en laat deze ongeveer 10 minuten ontdooien op het aanrecht.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
  • Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak de uien ongeveer 5 minuten op laag vuur, voeg de knoflook, paddenstoelen en tijm toe en bak dit samen nog 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Vet de quiche vorm in met boter en bedek deze met het deeg.
  • Meng de eieren met de ricotta, driekwart van de geitenkaas en wat zout en peper.
  • Doe het paddenstoelenmengsel in de quichevorm, leg het uitgebakken spek erop en giet het ricottamengsel erover en bestrooi met de overgebleven geitenkaas.
  • Bak de taart in ongeveer 35 minuten gaar.
  • Controleer met een satéprikker of de taart gaar is, zo niet verleng dan de baktijd.

Tips:

  • Is de taart nog niet gaar maar al wel mooi bruin? Dek hem dan af met aluminium folie, de taart gaart dan verder zonder dat deze verder verkleurd.
  • De vegetariërs laten natuurlijk het ontbijtspek achterwege.
  • Geen liefhebber van geitenkaas, gebruik dan geraspte (oude) kaas.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s