Witlofschotel met ham, kaas en walnoten

Volgens mij is witlof zo’n typische groente, je houdt ervan of niet :-). Veel mensen vinden witlof bitter, ik heb daar nooit last van gehad. De allerlekkerste witlof ovenschotel is nog altijd die van mijn moeder met kaassaus en ei. Dus mam, als je dit leest, ik kom snel bij je eten!

Stamppot witlof

Nodig voor 4 personen:

  • Aardappelpuree, zoals hier staat beschreven
  • 1 kilo witlof
  • 200 gram geraspte oude kaas
  • 300 gram beenham in reepjes
  • 2 tot 3 eetlepels grove mosterd
  • 100 gram walnoten, grof gehakt
  • boter
  • zout en peper

Doen:

  • Maak de aardappelpuree. Voeg de mosterd, de helft van de kaas en de helft van de walnoten toe, schep het geheel goed door en breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de witlof in stukjes (eerst even de harde kern eruit halen).
  • Smelt boter in de koekenpan en roerbak de witlof 3 minuten, voeg de reepjes beenham toe en bak het geheel dan nog 2 minuten.
  • Meg de witlof met de aardappelpuree en de helft van de walnoten.
  • Bestrooi met de overgebleven geraspte kaas en walnoten en zet de de schaal nog even onder de gril totdat de kaas is gesmolten.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s