Minestrone

Minestrone is een dikke Italiaanse groentesoep. Van oudsher gemaakt van verse groentes uit het seizoen of gemaakt van groentes die overbleven uit andere gerechten. Er wordt rijst of pasta gebruikt om er een maaltijdsoep van te maken. Een ideale soep dus om kliekjes in te verwerken.

Minestrone

Ruim voldoende voor 4 personen:

  • 200 gram magere spekreepjes
  • 1 grote of 2 kleine uien, in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 150 gram bleekselderij, in dunne plakjes gesneden
  • 150 gram wortel, in dunne plakjes gesneden
  • 200 gram sperziebonen in kleine stukjes
  • 1 blik cannellini bonen, uitgelekt
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 liter runderbouillon
  • 100 gram vermicelli of andere pasta
  • een handvol basilicum, in reepjes
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • Olijfolie
  • zout en peper

Doen:

  • Bak de spekjes uit in een pan met wat olijfolie.
  • Voeg de uien en knoflook toe en bak dit ongeveer 10 minuten op laag vuur.
  • Bleekselderij en wortels in de pan en 10 minuten meebakken op middelhoog vuur.
  • Nu doe  de tomatenblokjes en de bouillon bij het groentemengsel en dit laat je ongeveer 30 minuten sudderen.
  • Cannellinibonen, sperziebonen, Italiaanse kruiden en de pasta toevoegen en nog een kwartiertje laten sudderen totdat alles gaar is.
  • Voeg de basilicum toe en breng op smaak met zout en peper.

Tips:

  • Lekker met wat vers geraspte Parmezaanse kaas.
  • De basis van ui, knoflook, bleekselderij en wortel vind ik belangrijk in deze soep. Heb jij nog andere (restjes) groente in huis dan kun je deze ook gebruiken.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s