Borrelbrood

Je kunt Pinterest bijna niet openen zonder dat dit borrelbrood voorbij komt (als je zoals ik altijd naar lekkere hapjes zoekt :-), tijd om hem eens te maken dus. En het zal zeker niet bij deze ene keer blijven. Kleine moeite, groot effect en succes gegarandeerd! Het leuke is dat je volop kunt experimenteren met dit brood. Ik gebruikte ‘gewone’ geraspte kaas en mozzarella maar eigenlijk kun je alle smeltende kazen gebruiken zoals cheddar, emmentaler en gruyère. De kruidenboter kun je ook vervangen door bijvoorbeeld pesto of een tomatentapenade. Experimenteer er lekker op los!

Borrelbrood

Nodig:

  • 1 lekker brood
  • kruidenboter
  • 1 bolletje mozzarella, in stukjes
  • 100 tot 150 gram geraspte belegen kaas

Doen:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Voor de kruidenboter heb ik 100 gram roomboter gemengd met 1 flinke teen knoflook, 1 fijngesneden bosui
    en wat zout en peper.
  • Snijd het brood horizontaal en verticaal in tot de bodem maar niet helemaal door!
  • Vul de inkepingen met kruidenboter, daarna de geraspte kaas en en mozzarella. Zorg ervoor dat het brood goed gevuld is.
  • Wikkel het brood in een stuk aluminiumfolie en bak het 15 minuten in het midden van de oven tot alle kaas gesmolten is.

Tips:

  • Je kunt het brood prima van tevoren maken maar wacht nog even met afbakken totdat je het gaat serveren.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s