Arretjescake met kruidnoten

De Sint is weer in het land. Ook al zijn mijn kinderen inmiddels in de fase van surprises en gedichten en zijn ze er niet echt meer mee bezig (maar als het Sinterklaasjournaal aan staat kijken ze wel), de lekkernijen die erbij horen slaan ze niet af! En omdat ik eens wat anders dan anders wilde bedacht ik deze variant op de bekende arretjescake.

Arretjescake met kruidnoten

Nodig:

  • 150 gram roomboter
  • 200 gram pure of  melkchocolade
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 50 gram cacao
  • 150 gram kruidnoten, in grove stukken gehakt
  • wat extra boter voor het invetten van je cakevorm

Doen:

  • Vet je cakevorm in met boter.
  • Laat de boter smelten in een pannetje, voeg de blokjes chocolade toe en laat dit op laag vuur smelten.
  • Voeg de cacao en de basterdsuiker toe en roer het geheel goed door.
  • Schep de grof gehakte pepernoten door het mengsel.
  • Schep het mengsel in het cakeblik en druk het geheel goed aan met een lepel.
  • Zet de cake in de koelkast en laat deze minimaal 2 uur opstijven.
  • Verwijder de cake uit de vorm en snijdt deze voorzichtig in plakken.

 

Advertenties