Stamppot spitskool

Dit recept heb ik gevonden op de site van OhMyoodness, die heeft hem weer van Kay en Kay heeft hem weer van Unox. Snap je het nog? Ik heb gewoon trouw het recept van OhMyFoodness gevolgd. Een leuke variant op de bekende stamppotten. Met het vlees kun je eigenlijk alle kanten op, gehaktbal, worst een karbonade het maakt niet uit zolang jij het maar lekker vindt.

Stamppot spitskool

Nodig voor 4 personen:

  • aardappelpuree voor 4 personen, het recept kun je hier vinden.
  • 500 gram spitskool, in dunne reepjes gesneden
  • 2 middelgrote uien, in blokjes gesneden
  • 1 tot 2 teentjes knoflook, geperst
  • scheutje water
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • 3 eetlepels ketjap
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 2 theelepels kerrie
  • olijfolie
  • zout en peper

Doen:

  • Begin met het maken van de aardappelpuree.
  • Staan de aardappels op dan neem je een pan waarin je een scheutje olijfolie verhit en de uien in fruit.
  • Wanneer de uien glazig zijn voeg je de spitskool en het teentje knoflook toe, bak dit ongeveer 5 minuten.
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de spitskool, voeg een klein scheutje water toe en laat dit 10 minuten stoven met de deksel op de pan. De kool moet gaar zijn maar nog wel een bite hebben.
  • Dan voeg je de mosterd, ketjap en kerrie toe en bakt het nog 3 minuten.
  • Meng de spitskool met de aardappelpuree.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s