Jool’s favoriete runderstoof

Stoven, ontzettend handig als je moet koken voor een grote groep of als je eigenlijk geen zin hebt om lang in de keuken te staan maar wel thuis bent. Gewoon alles in de pan en af en toe even roeren. Dit recept komt uit Jamie’s dinners en zal hier in huis vaker op het menu staan!

Stoofpot Jools

Nodig:

  • 8 blaadjes salie
  • 2 uien, in blokjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 800 gram runderstooflappen, in grove stukken op kamertemperatuur
  • 250 gram winterpeen, geschild, in hapklare stukken
  • 250 gram pompoen, geschild, in hapklare stukken
  • 250 gram pastinaak, geschild, in hapklare stukken
  • 600 gram krieltjes, gehalveerd
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 volle eetlepels bloem
  • 1 eetlepel verse Rozemarijn, alleen de naaldjes, fijn gehakt
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 300 milliliter runderbouillon
  • 350 milliliter rode wijn
  • peper en zout
  • olijfolie

Doen:

  • Verhit een schuitje olijfolie in een braadpan en bak hierin de uitjes met de blaadjes salie  ongeveer 4 minuten.
  • Voeg de stukken vlees en de tomatenpuree toe en bak dit een paar minuten.
  • Voeg de bloem toe en bak het geheel dan nog ongeveer 3 minuten.
  • Blus af met de rode wijn en laat dit 5 minuten inkoken.
  • Doe alle groentes, de krieltjes en de bouillon in de pan en voeg zout en peper toe.
  • Laat het geheel aan de kook koken, zet het vuur dan lager en laat het 3 tot 4 uur zachtjes pruttelen (wel af en toe even roeren).
  • Test na 3 uur even hoe de garing van je vlees is, het is klaar als het makkelijk uit elkaar valt.
  • Wanneer het klaar is bestrooi je het geheel met de geraspte citroenschil en de Rozemarijn.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s