Borrelhapje van serranoham, courgette en mozzarella

Deze hapjes doen het altijd goed bij de borrel!

Borrelhapje serranoham


Nodig:

  • 150 gram serranoham
  • 1 courgette
  • 1 bol mozzarella, in repen gesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetlepels (platte) peterselie, fijn gesneden
  • olijfolie
  • peper en zout

Doen:

  • Snijd de courgette in lange plakken, dit lukt prima met een kaasschaaf.
  • Zet een koekenpan op het vuur en zorg dat deze goed heet is, schenk een scheutje olijfolie in de pan en doe de courgette en knoflook erbij.
  • Bak het geheel (af en toe even schudden) ongeveer twee minuten, bestrooi met peper en zout en laat de courgette afkoelen.
  • Leg een plak serranoham op een snijplank en beleg deze met de courgette en een stukje mozzarella, bestrooi met wat peterselie.
  • Rol op, snijd in tweeën en zet vast met een cocktailprikker.

Borrelhapje van serranoham, courgette en mozzarella

Tip:

  • In plaats van peterselie kun je ook fijngehakte basilicum gebruiken, of beide :-).

 

Advertenties