Traktatie sneeuwpop

Kijk nou wat leuk, sneeuwpopjes gemaakt van een mandarijn en een zuur matje. Elk jaar verzint deze lieve moeder weer de leukste traktaties en ik mag die dan op de foto zetten, goede deal toch? Maak je deze traktatie dan is het wel zo leuk als de lampjes branden op het moment dat de jarige gaat trakteren! En nog leuker is het als de juf of meester dan even het licht in de klas uit doet. Hieronder een beschrijving, meer voorbeelden kun je ook vinden op Pinterest.

Het is een klein beetje gepriegel maar dan heb je ook wat! Je verpakt een mandarijn in een stuk wit crêpepapier en aan de bovenkant plak je deze vast met een klein stukje duct tape, op het buikje teken je de knoopjes. Op het lampje teken je met een watervaste stift een gezichtje zoals op de eerste foto. Je neemt een cocktailprikker en plakt deze aan de achterkant van het lampje vast met een stukje duct tape. De prikker steek je in het midden van de mandarijn. De mutsjes zijn gemaakt van een fleece deken. Je vouwt een stuk fleece deken dubbel en maakt eigenlijk een hele lange koker van stof die precies om het lampje past. Je knipt deze in stukken, doet ze om de lampjes en met een stukje rode wol maak je aan het uiteinde van het mutsje een knoopje (zie foto 2). Vind je het maken van het mutsje teveel werk dan kun je ook uit zwart karton een hoed knippen en deze met  aan het lampje bevestigen. Als laatste maak je een sjaal van het zure matje.

Traktatie sneeuwpoptraktatie sneeuwpop achterkant

Advertenties

6 gedachtes over “Traktatie sneeuwpop

  1. Hoi Lein,
    Ontzettend bedankt voor het delen van jou creatieve creatie. Vandaag is onze dochter 4 jaar geworden en gister heeft ze met deze fantastische traktatie super trots afscheid genomen van de peuterspeelzaal.
    Groetjes Anja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s