Hartige taart met ricotta, ham, broccoli en tomaat

In plaats van eieren en room kun je ook ricotta gebruiken voor een hartige taart, zoals in dit recept. Lekker als hoofdgerecht met een salade of als hapje op een verjaardag.

Hartige taart ham, broccoli, tomaat

Nodig:

  • 5 tot 6 plakjes deeg voor hartige taart (Koopmans)
  • 250 gram ricotta
  • 4 eieren
  • 100 gram hamreepjes
  • 75 gram prei, in dunne ringetjes
  • 150 gram broccoliroosjes
  • 2 tot 3 tomaten
  • zout en peper

Doen:

  • Haal de plakjes deeg uit de vriezer en laat deze ongeveer 10 minuten ontdooien op het aanrecht.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
  • Breng een pan met water en zout aan de kook, voeg de roosjes broccoli toe en laat deze ongeveer 5 minuten koken, giet af en laat goed uitlekken.
  • Vet de quiche vorm in met boter en bedek deze met het deeg.
  • Meng de eieren met de ricotta en wat zout en peper.
  • Verdeel de hamreepjes, prei en broccoli over de taartbodem.
  • Giet het ricottamengsel erover en leg de tomaten erop.
  • Bak de taart in ongeveer 35 minuten gaar.
  • Controleer met een satéprikker of het mengsel gestold is, zo niet verleng dan de baktijd.

Tips:

  • Is de taart nog niet gaar maar al wel mooi bruin? Dek hem dan af met aluminium folie, de taart gaart dan verder zonder dat deze verkleurd.
Advertenties