Kaneelbrood of Cinnamon roll

Ik houd het kort, dit moet je een keer maken. Dit recept kwam ik tegen op de blog “Uit Paulines Keuken”. Met een dochter hier in huis die op school al ‘kaneelverslaafd’ wordt genoemd kon ik het niet laten om dit voor haar te maken. Ik beken dat ik in eerste instantie het recept niet goed had doorgelezen, het deeg moet twee keer een uur rijzen. Nou is dat natuurlijk helemaal niet erg maar wel als je daar niet op had gerekend en snel dit lekkere brood in de oven wil zetten. Maar, het was echt het wachten waard!

Kaneelrol.3

Nodig:

  • 50 gram roomboter op kamertemperatuur, in blokjes gesneden
  • 350 gram tarwebloem
  • 100 gram lauw water
  • 100 gram lauwe melk
  • 5 gram gedroogde gist
  • 7 gram zout
  • zonnebloemolie

Nodig voor de vulling:

  • 60 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 25 gram amandelmeel
  • 40 gram suiker
  • 3 theelepels kaneel

Doen:

  • Kneed in de keukenmachine een egale bal van de bloem, water, melk, gist en het zout.
  • Voeg de roomboter toe en kneed er een soepel deeg van.
  • Vet een kom in met zonnebloemolie, doe het deeg erin en dek af met een vochtige theedoek en laat het deeg op een warme plek een uur rijzen.
  • Maak ondertussen de vulling door de roomboter te mengen met het amandelmeel, suiker en kaneel.
  • Is het uur voorbij dan pak je het deeg weer, druk de lucht uit het deeg en rol het deeg uit tot een rechthoek.
  • Verdeel de kaneelvulling over het deeg.
  • Snijd het deeg in repen van ongeveer 2 centimeter, dit gaat heel makkelijk met een pizzasnijder.
  • Rol 1 plak deeg op en zet deze in het midden van de bakplaat, nu wikkel je voorzichtig de rest van de repen erom heen totdat je niks meer over hebt.
  • Dek het deeg weer af met de vochtige theedoek en laat het nog een uur rijzen op een warme plek.
  • Als de rijstijd bijna voorbij is verwarm je de oven op 200 graden hetelucht.
  • Bak het kaneelbrood in ongeveer 25 tot 30 minuten goudbruin in de oven.

Kaneelrol.1Kaneelrol.2

Tip:

  • Een tip van Pauline; “Als je 100 gram warm water, mengt met 100 gram koude melk, zijn beide meteen lauw.”
  • Een tip van mij; “Bak er meteen twee!”
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s