Kruidenboter

Kruidenboter zelf maken is een fluitje van een cent, veel lekkerder ook trouwens!

Kruidenboter

Nodig:

  • 200 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels basilicum, fijn gesneden
  • 2 eetlepels (platte) peterselie, fijn gesneden
  • 1 eetlepel bieslook, fijn gesneden
  • 1 eetlepel lente-ui, fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • peper en zeezout

Doen:

  • Doe de boter met alle kruiden en knoflook in een schaaltje en meng dit (met een vork).
  • Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Neem een stuk huishoudfolie en verdeel in een rechte lijn de kruidenboter erover. Vorm er een rol van en draai de uiteinden dicht, laat de boter even opstijven in de koelkast.

Tip:

  • Kruidenboter over? Dit kun je prima invriezen!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s