Paprika-tomatensoep

Behoefte aan wat vitamines, dan maak je deze paprika-tomatensoep!

Paprika-tomatensoep


Nodig voor 2 liter soep:

  • 3 rode uien, in grove stukken
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 4 rode paprika’s, in grove stukken
  • 600 gram lekkere tomaten, in grove stukken
  • 40 gram zongedroogde tomaten op oliebasis
  • 500 milliliter groentebouillon
  • scheutje olijfolie
  • zout en peper

Doen:

  • Verhit wat olijfolie in een pan en bak de uien samen met de knoflook ongeveer 15 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de stukken paprika en de zongedroogde tomaten toe en bak deze nog 15 minuten mee.
  • Nu kunnen de tomaten en erbij en die laat je ook nog 15 minuten meebakken. Je zult zien dat er al aardig wat vocht vrij komt.
  • De groentebouillon toevoegen en het geheel nog 15 minuten laten pruttelen.
  • Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

Tip:

  • Ben je gek op tijm? Bak dan twee theelepels mee met de uien en de knoflook.
  • Vind je de soep te dik voeg dan nog wat bouillon toe.
Advertenties