Maaltijdsalade met asperges

Hou je van asperges maar wil je eens wat anders eten dan zit je goed met dit recept!

Krieltjessalade met asperges en ham

Nodig voor 4 personen:

  • 600 gram krieltjes, in gelijke stukken
  • 600 gram asperges (netto), geschild en in in stukjes van ongeveer 3 centimeter
  • 250 gram hamreepjes
  • 200 gram extra belegen kaas, in kleine blokjes
  • 4 eieren gekookt, in plakjes
  • 2 bosuitjes, in ringetjes gesneden
  • kropsla
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel crème fraîche 
  • 1 flinke theelepel mosterd
  • zout en peper 

Doen:

  • Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de krieltjes in 15 tot 20 minuten gaar.
    Giet af en laat ze afkoelen.
  • Snijd de houtachtige uiteindes van de asperges eraf en schil de asperges met een dunschiller.
  • Snijd de asperges in stukjes van 2 tot 3 centimeter.
  • Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de asperges in 10 tot 15 minuten beetgaar.
    Giet af en laat afkoelen.
  • Meng de mayonaise met de crème fraîche, mosterd en bosui.
  • Voeg de krieltjes, asperges, hamreepjes en kaasblokjes toe en schep het geheel voorzichtig door.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel wat kropsla over de borden en schep daar de salade op, garneer met een gekookt eitje.

Tip:

  • Je hebt ongeveer 1 kilo ongeschilde asperges nodig om 600 gram netto over te houden. De schillen en uiteindes kun je ook gebruiken om een bouillon van te trekken.
Advertenties