Over Lein

Uit de keuken van Lein

Vrouw van één, moeder van drie, tikje chaotisch en liefde voor alles wat met eten en drinken te maken heeft. Ik denk dat het in de genen zit, mijn oma kon koken, mijn moeder kan koken alleen at ik (helaas) niet alles en wat heb ik daar een spijt van, zonde van alle “eettijd die je in je leven hebt! Tonijn rijmde op konijn dus dat ging er bij mij niet in, heerlijk mals stoofvlees op mijn bord waarmee ik mijn moeder complimenteerde en waarna zij de grap maakte dat ‘de koe vast hard gelopen had’, het gevolg hiervan was dat ik mijn bord aan de kant schoof en lange tijd geen stoofvlees meer at.

En toen… toen kwam er een omslagpunt. Ik werkte op de afdeling evenementen van een dierenpark en verkocht ‘feestjes en partijen’. Ik was een jaar of 20 (inmiddels onderweg naar de 40 dus reken maar uit) en de Chef kok  was een goed ‘gebekte’ man waar ik wel ontzag voor had. Frietjes en kroketjes verkopen voor een kinderfeestje was geen probleem en een koffietafel ook niet maar bij een groot feest menu’s en buffetten verkopen waarvan ik de ingrediënten niet kende of niet durfde te proeven was volgens hem een groter probleem, hij had gelijk. Nadat hij een keer flink tegen mij is uitgevallen en ik moest beloven om alles te proeven wat hij gemaakt had ging de knop om. En tot op de dag van vandaag ben ik hem nog steeds dankbaar!

Ik word wakker en denk aan eten, ga naar bed en lees de nodige kookblogs (sorry schat). Ik ben gestopt met mijn enorme verzameling kookboeken (niet te overzien) maar mijn Jamie serie is compleet! Mijn vakantie is pas perfect als ik de nodige supermarkten en lokale marktjes heb bezocht. Je mag mij daar gerust een uur (of twee) achterlaten.

DSC_0939Waarom nu dit blog, in eerste instantie voor mijzelf, ik wil mijn recepten graag geordend hebben op één plaats en niet in drie verschillende notitieboekjes, twee dossiermappen, verzameling via Facebook, iPhone, iPad, computer en de nodige kookboeken. Ten tweede voor de kinderen zodat ze later niet hoeven te vroegen hoe ik iets maakte maar het gewoon kunnen opzoeken. En ten derde misschien voor jou! Ik heb met mijzelf afgesproken om minimaal één recept per week online te zetten inclusief foto, dit wordt dan ook meteen mijn grootste uitdaging, vaak is het al op voordat de foto is genomen. Ik bedenk echt niet alles zelf, kook vaak recepten van Jamie Oliver of andere kookblogs. Soms pas ik iets aan naar mijn smaak maar van iets wat goed is moet je afblijven, ik zal dan ook zo nodig de bron erbij vermelden.

Bij mij geen pakjes, zakjes en doosjes maar gewoon koken met verse ingrediënten! En nee, ik ben geen gezondheidsfreak en heb vele guilty pleasures maar heb grote moeite met alle pakjes, zakjes en kant en klaar maaltijden uit de supermarkt met de daarbij behorende toegevoegde suikers, zout en E-nummers. Niemand gooit toch bewust een schep suiker over zijn avondeten? Dit is wel wat de fabrikanten aan ons eten toevoegen. En ja, je zult me zeker betrappen op het gebruiken van bouillonblokjes, ik ben ook maar gewoon een mens, ben net zoals de meesten van ons druk en ik houd ook van makkelijk.

Ik ben geen schrijver, geen fotograaf en geen voedingsdeskundige. Ik ben Marjolein (Lein voor insiders) en kook ontzettend graag!

Welkom op mijn blog!

Liefs, Lein

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s