Penne alla norcina

Recept uit de culinaire Europese zomerserie van Koken met Karin, ontzettend makkelijk en ontzettend lekker!

Nodig voor 4 personen:
400 g penne
300 g verse braadworst (bijvoorbeeld venkelworst)
250 g ricotta op kamertemperatuur
100 ml witte wijn
1 flinke ui
2 el olijfolie
versgeraspte pecorino

Doen:
Snipper de ui en fruit zachtjes in wat olijfolie in een hapjespan.
Verwijder de velletjes van de worst, voeg het vlees toe aan de pan en bak op halfhoog vuur met een spatel rul tot de rauwe kleur geheel verdwenen is.
Schenk de wijn erbij en laat verdampen.
Kook de pasta al dente in ruim water met zout. Schep er een kopje kookwater uit en giet dan de pasta af.
Doe pasta en ricotta bij de worst in de pan en meng met wat kookwater om de soepelheid te bewaren.
Verdeel over 4 borden en bestrooi aan tafel ruimhartig met geraspte pecorino.