Lemon curd

Lemon curd blijft bij ons niet lang staan. Lekker bij scones, taart, cake of gewoon als dip met lange vingers (zo lekker). Houd er rekening mee dat je ongeveer 10 tot 15 minuten aan het roeren bent in je pannetje. Maar dat is het zeker waard!

Lemon curd

Nodig:

  • 100 milliliter vers citroensap
  • 180 gram suiker
  • 125 gram roomboter, in blokjes
  • 2 eieren, opgeklopt

Doen:

  • Zet een pan met een laag water op het vuur en daarop een grotere kom. Het water mag zachtjes koken.
  • Doe het citroensap, de suiker en roomboter in de kom en roer het door totdat het gesmolten is.
  • Voeg de opgeklopte eieren toe en verwarm het mengsel, blijf continu roeren!
  • Zorg dat het mengsel niet aan de kook komt.
  • Zodra het dik genoeg is (yoghurtdikte) giet je het mengsel in een schoon jampotje en laat je het afkoelen. Daarna kan het de koelkast in (of ga je lekker eten :-))